top of page

Teràpies per la Salud i el Benestar

doshiatsu2017_yolandaeb-42-1030x687.jpg

Shiatsu

Una sessió de Shiatsu

Una sessió de Shiatsu típica té una durada de 60 minuts i es duu a terme amb el receptor ficat al llit en un futon a terra, vestit amb roba còmoda.

Com es treballa amb la respiració, respectant els temps del cos i focalitzant en l’escolta dels teixits, el contacte és suau alhora que profund.

A part del diàleg, les eines que utilitza el terapeuta són pressions, mobilitzacions i estiraments per a acompanyar en el desbloqueig de parts del cos que per algun motiu han quedat «desconnectades», i que aquestes puguin tornar a relacionar-se harmònicament amb la resta.

Filosofia del Shiatsu


Proposem un temps i un espai on atendre el cos, retrobar-lo i entrenar la seva escolta, obtenint eines que ens facilitin sentir-nos de manera autèntica.


El ritme de vida i l’excés d’estímuls que sovint ens imposa la societat en què vivim ens manté en un estat constant d’alerta.


Això ens acaba desconnectant del nostre cos i per tant de les nostres necessitats reals, generant malestar i frustració i desembocant en una varietat de malalties com a ansietat, depressió, insomni, lumbàlgies, cervicàlgies, migranyes, disfuncions sexuals, trastorns de la son i un llarg etcètera.


El Shiatsu ens acompanya a parar, a tornar al cos, a abaixar el volum de la ment i experimentar  qui som des d’aquest nou espai de silenci.


A mesura que forgem una relació més amable amb nosaltres mateixos, el nostre organisme recupera l’equilibri i les malalties van sanant i ara sí, una vegada resolt l’urgent, s’obre la possibilitat (en la mesura en la qual cadascun vulgui) de mirar en les causes de les nostres malalties, i amb això en la nostra manera d’estar en el món.

Shiatsu i embaràs


L’embaràs és una etapa il·lusionant i meravellosa. Comporta, a més, una sèrie de canvis anatòmics i hormonals que afecten de manera diferent a cada dona.


Rebre Shiatsu durant la gestació alleuja les tensions que acumula el cos i ajuda a mitigar altres efectes secundaris com les nàusees, l’insomni o el restrenyiment.


Durant el postpart i la lactància, alleuja les tensions físiques i emocionals derivades del canvi d’hàbits de vida i horaris de somni.

Teràpia Raindrop

Aquesta forma de teràpia està basada en mètodes que han estat utilitzats durant segles per a rejovenir el cos i la ment. És un mètode de relaxació únic que combina l’aplicació d’una seqüència específica d’olis essencials de la màxima qualitat del tot lliures de tòxics combinats amb la tècnica Effleurage dels Lakotas per a afavorir el benestar holísticament. Crea un efecte sinèrgic per al cos, aportant equilibri i transformant a la persona, a més d’ajudar en l’àmbit físic i emocional. El kit de Raindrop Technique inclou olis essencials purs per a crear un ambient d’espiritualitat i serenitat.

La Teràpia Raindrop no és un massatge. És una Teràpia que agrupa 3 mètodes en un:

Utilització d’olis essencials de màxima qualitat.
Tècnica VitaFlex (aplicació en els punts reflexos dels peus).
Tècnica Effleurage (massatge suau per fregaments específics en esquena i columna vertebral).

raindrop1.jpg
saama1_480x480.jpg

SAAMA

SAAMA és una teràpia per a aquells que vulguin millorar la seva qualitat de vida. Pertany a la nova generació de Teràpies Quàntiques que estan revolucionant el món de la medicina i del coaching a una velocitat de vertigen. Es tracta d’un Sistema Terapèutic Bioenergètic i Quàntic, únic en el seu gènere que integra múltiples tècniques de sanació per a aconseguir una sola teràpia d’efectes profunds. SAAMA treballa des de la vibració de l’Amor, amb l’Energia i la intenció.

​Mitjançant la teràpia SAAMA pots millorar qualsevol aspecte de la teva vida d’una manera ràpida, precisa i sense agredir o maltractar el teu propi cos. SAAMA és útil en qualsevol cas de salut i també per a altres aspectes de la vida. Pot arribar a desbloquejar qüestions relacionades amb altres persones, amb temes d’èxit laboral, creativitat, diners, fòbies, addiccions, i un llarg etcètera. Això és el que anomenem SAAMA Coaching.

SAAMA al ser una teràpia quàntica també permet realitzar-se a distància, estant el pacient en qualsevol lloc del món. A més és perfectament aplicable a mascotes, animals, plantes, nens, llocs, etc. Constituint-se així, com una de les teràpies integratives més completa.

Quiromassatge

Quiromassatge, terme inventat pel doctor Vicente Lino Ferrándiz García (1893-1981), qui va desenvolupar aquesta tècnica a Espanya, ve de la paraula grega quiros (mans), la qual cosa explica succintament el seu manual d’intencions. I és que el quiromassatge és un conjunt de tècniques que se serveixen de les mans del massatgista per a tractar al pacient de diferents malalties, i que a vegades es veu complementat per altres teràpies alternatives —no sempre amb evidències científiques contrastades—, com l’acupuntura, l’aromateràpia, l’homeopatia, etcètera.

Relaxació i salut tot en un, és un bon resum del qual els experts en aquesta pràctica afirmen que ens pot oferir el quiromassatge, una de les tècniques de massatge més practicades en l’actualitat als països occidentals.

Masaje de espalda
Masaje de espalda

Massatge Balines

El massatge balinès també conegut com a Pijat té els seus orígens a Bali, Indonèsia. Molt influenciat per la cultura índia, xinesa i d’Indonèsia, la tècnica del massatge balinès és una mescla de moviments suaus i forts amb l’objectiu d’aconseguir una intensa relaxació física i mental.

Com molts altres massatges amb influència asiàtica, el massatge balinès es concentra en nombrosos punts d’energia del cos per a estimular la circulació sanguínia, l’oxigen i, per tant, l’energia: el Qi. No obstant això, el massatge balinès no és adequat per a alleujar un dolor físic determinat; ell forma part de les pràctiques conegudes com a aiurvèdiques que es basen en el concepte energètic i d’harmonització de l’esperit i del cos en el seu conjunt.

Les mans corren al llarg dels meridians del cos amb moviments exploratoris més o menys llargs. Com més forts siguin les pressions realitzades, més ràpida serà la seva eficàcia en el procés de la regeneració i l’harmonització de cos i ment.

El massatge balinès es combina sovint amb l’aromateràpia per a despertar els sentits de la persona

Naturopatia

La Naturopatia es troba inclosa en el camp de la Medicina Alternativa i s’aplica quan existeix un diagnòstic mèdic previ. Està concebuda per a complementar i fer costat a la medicina tradicional. Concep la malaltia com un conjunt de desajustaments en el camp energètic del pacient, i per aquest motiu no se centra només a pal·liar els símptomes sinó a ajudar el conjunt orgànic i emocional a aconseguir l’equilibri o curació.

 Es basa en la capacitat vital de l’organisme per a regenerar-se, i cerca la causa de l’origen de la malaltia, en lloc de perseguir sols un alleujament simptomàtic. Sobretot, tracta d’estimular les capacitats d’autocuració i recuperació de cada persona, cuidant la seva alimentació, l’eliminació de toxines, l’estimulació del seu sistema immunitari, etc. La Naturopatia es basa en les regles del sentit comú i l’harmonia de viure amb l’entorn.

Suposant que el cos humà és un cos amb tots els mecanismes de defensa necessaris per a la seva supervivència, la naturopatia li dona els mitjans per a utilitzar tots els seus recursos interns i externs perquè sigui autosuficient.

 El cos té la capacitat de regenerar-se. A través de simples medis naturals, és possible recuperar i mantenir la salut mitjançant l’observació d’un estil de vida adequat. La Naturopatia planteja un tractament holístic que abasti el cos sencer i no sols una part d’aquest. Significa «curació natural» i comprèn modalitats terapèutiques que guien al cos humà cap al seu estat original d’equilibri.

Medicina herbaria
AdobeStock_272735755-768x513.jpeg

Kinesiologia

La kinesiología és una teràpia natural que avalua dos factors,

la resposta dels músculs per a detectar desequilibris en l’organisme i,
com corregir-los de la manera més adequada i personalitzada per a cada persona.
La Kinesiología considera a l’individu de manera global i holística en tots els seus aspectes: físic, mental, emocional, químic i energètic. Per tant té en compte la directa relació entre ment, cos i energia.

El terme kinesiología procedeix del grec ‘kinesis’, que significa moviment. Podem definir Kinesiología com «l’estudi del moviment». S’avalua el to muscular i els moviments dels músculs i cadenes musculars i així s’identifica en quina zona o zones del cos es troben els desequilibris. Per a això s’utilitza el test muscular que ens permet establir un diàleg amb el cos i accedir a informacions inconscients.

Els músculs estan relacionats amb òrgans i funcions del cos; si la resposta muscular no és adequada ens indica que el sistema que l’alimenta: nerviós, sanguini, limfàtic, energètic… està bloquejat. Retornar al sistema el seu equilibri natural permetrà recuperar salut i benestar, així com gestionar el camp mental i emocional i posar focus en els objectius i metes que ens proposem.

Aquesta disciplina va néixer a Califòrnia a principis dels anys 60 de la mà del Dr. George Goodheart. Més endavant cap als anys 80 Raphael Van Assche aporta un nou testatge a través del reflex de la longitud dels braços, el AR, o Arm Reflex. Destacar també l'aportació en els anys 70, de Paul Dennison Ph.D. amb la creació de la Kinesiología educativa.

Fins al dia d’avui la Kinesiología no ha parat d’evolucionar, creant-se nombroses branques i variants i expandint-se per tot el món.

bottom of page