top of page

Aikido infantil i adults

Què és el Aikido?

L’Aikido és un art marcial d’origen japonès que aborda el conflicte no buscant la derrota sense pal·liatius de l’adversari, sinó que tots els qui participen de l’enfrontament, agressors i agredits, surtin d’ell indemnes, havent abandonat la seva intenció agressiva i amb noves possibilitats d’arreglar les coses sense violència.

L’Aikido no evita el conflicte; però l’aborda terapèuticament com una ocasió de creixement i de consolidació del pacifisme.

L’Aikido, que és un art que enfonsa les seves arrels en la casta guerrera dels samurais i que per consegüent s’estudia partint del conflicte físic o corporal, interessa en molt diferents àmbits del món modern pel seu original i pacifista gestió del conflicte. L’Aikido és el resultat de la transformació d’un conjunt de tècniques de guerra en un art corporal i mental que constitueix una filosofia pràctica i eficaç de resolució pacífica dels conflictes. I això és gràcies, també, al fet que l’Aikido desenvolupa unes potencialitats i uns recursos que noranta-nou de cada cent persones ignoren que posseeixen.

El seu objectiu és el control pacífic de les situacions, per això forma part de nombrosos programes de gestió de la ràbia i l’agressivitat.

Aikido Infantil

Les classes d’Aikido per a infants estan orientades brindar-los espais per explorar i desenvolupar totes les seves potencialitats en els aspectes físics, mentals, emocionals i socials. A través de jocs, tècniques pròpies de l’Aikido i diversos exercicis en un clima divertit i dinàmic, s’integren tots els aspectes essencials en l’aprenentatge dels infants: Equilibri, coordinació, cooperació, respecte, autocontrol, harmonia, i No competició.   

Beneficis del Aikido

Dit això, hem de dir que l’aikido, més enllà de sexe, edat o condició física, permet una sèrie de beneficis magnífics, des d’un punt de vista corporal, però també moral.

Pel que fa a la condició física, podríem destacar:

— Desenvolupament complet en harmonia.

— Augment de l’elasticitat i flexibilitat.

— Correcció de la columna vertebral.

— Control de la respiració.

— Relaxació.

Recordem que la tècnica de l’aikido implica l’estudi dels desequilibris, l’ús de l’energia i el coneixement i l’ampli desenvolupament dels reflexos.

A un nivell moral, implica la millora de:

— Respecte per la no-violència.

— Seguiment del codi d’honor del Bushido.

— Adquisició de valors com l’educació, el coratge, el domini propi, l'amabilitat, la bondat i la modèstia.

bottom of page