top of page

Ioga

Què és el Ioga?

Segons tots els textos la paraula Ioga té dos significats principals:

  • Unió.

  • Mètodes per arribar a aquesta unió.

 

Pel que podríem arribar a dir que amb els mètodes de la pràctica del Ioga podem arribar a la unió del nostre cos amb la nostra ment i alhora aquesta unió del nostre SER amb el cosmos i l’estat de tot el nostre cos en harmonia, tant en el pla físic, mental i espiritual.

 

El Ioga no l’hem d’interpretar com una religió: és una filosofia de vida, una manera de ser, d’actuar i de comportar-nos amb nosaltres mateixos i amb els éssers que ens envolten. És per aquests motius que també es pot definir com un camí de creixement personal, d’autoconeixement de nosaltres mateixos.

 

El Ioga està a l’abast de tots i és assequible a totes les necessitats de la nostra societat: no hi ha limitacions per a ningú. El Ioga és adaptable a les necessitats físiques i a l’edat de cadascuna de les persones que el vulguin practicar.

Beneficis del Ioga

Estem vivint en una societat d’estrès, nervis, tensions i no podem oblidar-nos de les pressions. En l’àmbit laboral i familiar fa que les persones es plantegin cada vegada més buscar alternatives per descarregar i alleujar les seves dolències.

 

Les persones busquen i troben en el Ioga: relaxació, descans i equilibri, alhora que desenvolupem la ment i la capacitat de concentració.

 

També hi ha un treball molt important i que no ens podem oblidar d’ell, que és el treball de creixement personal que ens ajuda a conèixer-nos a nosaltres mateixos.

 

Però el més important de tot és que cada persona, cada practicant de Ioga es marca els seus propis objectius, passant a ser una experiència per si mateix.

 

Patanjali ens defineix el ioga com la cessació de les fluctuacions de la ment. És una ciència integral que consisteix en la pràctica d’àssana o postures amb les quals treballem alhora la força, l’elasticitat i la concentració, del pranaïama o control de la respiració i de la meditació per calmar la ment.

Els beneficis de la pràctica han estat sovint focalitzats al cos, però com hem vist, no només millorem la nostra capacitat física, ja que amb la pràctica continuada de ioga es tonifiquen els músculs i es va guanyant flexibilitat a més d’ajudar-nos a alleugerir dolors musculars i una millor postura corporal; sinó que  aconseguim una ment més calmada i una disminució de l’ansietat o l’estrès. Al mateix temps aconseguim una millora del sistema immune i evitem posar-nos malalts/es tan sovint. En fer-nos més conscients millorem la nostra qualitat de vida per què comencem a adquirir uns hàbits de vida més saludables i més acords amb el nostre entorn i el medi ambient.

Indoor Yoga Class
bottom of page